E fa'afefea ona fa'amasino pe o matatioata mata e puipuia i le UV?

Mata tioatafaʻatasi ai ma le puipuiga o le UV e mafua ona o le faʻaopopoina o se faʻapipiʻi faʻapitoa i luga o tioata, ma mata tioata mataʻutia e le gata e le mafai ona taofia ave o le UV, ae faʻaitiitia ai foi le faʻaogaina o tioata, faʻateleina tamaiti aʻoga, ma o le a tui le ultraviolet i le tele. , fa'aleagaina ai mata..O le aso la,Va'aigamatatioata o le a ave oe e te malamalama ai: faʻafefea ona e iloa pe o tioata tioata e puipuia ai le UV?

Metotia 1. Va'ai i le fa'ailoga o mata tioata.

O fa'ailoga va'aia e pei o le "UV protection", "UV400", ma isi. o lo'o va'aia i luga o fa'ailoga po'o tioata o le UV-resistant.mata tioata."UV index" o le a'afiaga o le fa'amamaina o ave o le ultraviolet, o se fa'ailoga taua mo le fa'atauina o mata tioata.O le malamalama ma le galu o le 286nm-400nm e taʻua o le ultraviolet.I se tulaga lautele, o le 100% UV index e le mafai.Ole fa'asino ole UV ole tele o mata tioata ile va ole 96% ma le 98%.

O mata tioata e iai le anti-ultraviolet e masani ona i ai auala faʻaalia nei:

a) Faailoga le "UV400": o lona uiga o le vavae-off wavelength o le tioata i le malamalama ultraviolet o le 400nm, o lona uiga, o le maualuga maualuga τmax (λ) o le spectral transmittance i le galu (λ) i lalo ole 400nm e le sili atu nai lo 2%;

e) Faailoga le "UV" ma le "UV puipuiga": o lona uiga o le gau-off wavelength o le tioata i le ultraviolet o le 380nm, o lona uiga, o le maualuga maualuga τmax(λ) o le spectral transmittance i le galu umi (λ) i lalo ole 380nm e le sili atu i le 2%;

c) Faailoga "100% UV absorption": O lona uiga o le tioata o loʻo i ai se galuega o le 100% absorption o ave o le ultraviolet, o lona uiga, o lona averesi averesi i le ultraviolet laina e le sili atu i le 0.5%.

O mata tioata e fetaui ma manaʻoga o loʻo i luga o mata tioata ia e puipuia mai ave o le ultraviolet i le uiga moni.

Metotia 2. Fa'aaoga le peni tupe e siaki ai le fa'amaonia

I le leai o ni meafaifaʻaili, e mafai foi e tagata masani ona iloa pe o loʻo i ai i tioata tioata le puipuiga o le UV.Ave se faletupe, tuʻu le tioata tioata i luga o le faʻailoga vai faʻafefete, ma puʻe se ata i luga o le tioata ma se siaki tupe poʻo se tupe.Afai e mafai lava ona e va'ai i le fa'ailoga vai, o lona uiga e le'o fa'asalaina matatioata mata.Afai e le mafai ona e va'ai i ai, o lona uiga O mata tioata e puipuia i le UV.

I le aotelega o mea i luga: Metotia 2 o se faʻamaoniga o lemata tioataFa'ailoga ile Metotia 1. E mafai ona va'aia pe sa'o le fa'ailoga a le fa'atau'oa ma pe o iai le matatioata mata e fa'aanti-ultraviolet.A fa'atau mo mata tioata, e mafai ona e fa'ata'ita'i.I le faagasologa o le fa'atau ma le ofuina, afai ei ai ni au fesili, fa'amolemole su'esu'e mo nisi fa'amatalaga talafeagai.


Taimi meli: Iul-22-2022