O le a se mea e te iloa e uiga i matatioata tuai?

Le amataga o matatioata:

O matatioata muamua na faia i Italia i le faaiuga o le 13th seneturi, ma o le uluai tioata faʻamauina mo faamoemoega faʻapitoa na saunia e Rogier Bacon i le 1268. Ae ui i lea, i le taimi lava e tasi, o tioata faʻalauteleina faʻapipiʻi mo le faitau na faʻaalia i Europa ma Saina.E i ai lava se felafolafoaiga pe na faʻafeiloaʻi tioata i Saina mai Europa poʻo Saina i Europa.O le tele o matatioata muamua na fa'aogaina tekinolosi tioata fa'alautele, ma o le tele lava o latoutioata faitau.E le'i oo i le 1604, ina ua lomia e Johannes Kepler le a'oa'oga pe aisea na faasa'o ai e tioata pupuu ma pupuni le va'ai mamao ma le va'ai, na fa'atino ai loa matatioata e iai le isu.

O le a la le matatioata tuai?

O le a le mea muamua toe fa'afo'i?Retro e le o le mea tatou te taʻua o le nostalgia, ae le o le toe faʻafouina o aganuu, ae o le faʻafouina tutoatasi ma suʻesuʻega faasaienisi.E mafai foi ona faapea o se oloa o taimi, e faigata foi ona malamalama.

O le taimi muamua na tupu ai lenei mea e mafai ona toe foʻi i tua i le 1990s, ae i lena taimi, na manatu tagata uma i le toe faʻafoʻisia o se mea tuai ma toe foʻi, ma na o le taimi lava na latou maua ai se tulaga talafeagai ma saʻo ma faʻaalia le malosi fou.

Fa'aonaponeitioata tuaio se tasi o sitaili sili ona faatau atu.O lona i ai ua aumaia ai se malamalama i la tatou fale gaosi oloa.O le tele o taimi, o le tele o fetu e sili atu ona fa'alelei, latou te iloa lelei o matatioata tuai e le o tua, ae o se olaga fou.

O le a la le ituaiga matatioata tuai e te iloa?

Ituaiga 1:Matatioata tuaifaia i le atigi laumei, e pei o le myopia a tinamatua?Ae o lanu felanulanuaʻi o atigi laumei e foliga mai na toe foʻi mai i le 19 senituri.

Le ituaiga lona lua: matatioata rimless, ou te manatua pea i se vaitau patino i le talafaasolopito o le 5,000 tausaga, sa matua lauiloa, faigofie ae faʻalelei, ma sili ona fiafia i ai tagata fai pisinisi.

Ituaiga 3: O le mea moni, ou te lagona o loʻo faʻafefiloi i totonu, aua e leʻi i ai lava se faʻamatalaga ma faʻamatalaga o le fausaga laupapa e faʻatatau i le toe foʻi, ae e tatau ona ou taʻutino atu ina ua ou vaʻaia, sa ou manatu o le mea lena.

Retro tioata e mafai ona taʻua e toe faʻaola ai aganuʻu ma faatufugaga anamua, ma o le faʻataʻitaʻiga masani o aganuu ma faatufugaga o le tofi o le taimi faʻasolopito ma le faʻafouina tutoʻatasi o le vaitau.


Taimi meli: Aukuso-09-2022